Profesionalno čiščenje zob in peskanje

Peskanje zob. Zobni kamen pravzaprav nastane iz mehkih oblog na zobeh, ki jih ne očistimo dovolj natančno. Stare, neočiščene obloge začnejo sčasoma privzemati minerale, ki se nahajajo v slini, in tako postanejo trde obloge (zobni kamen).

Zobni kamen pravzaprav nastane iz mehkih oblog na zobeh, ki jih ne očistimo dovolj natančno. Stare, neočiščene obloge začnejo sčasoma privzemati minerale, ki se nahajajo v slini, in tako postanejo trde obloge (zobni kamen). Že majhna količina trdih zobnih oblog pa s svojo hrapavo površino privlači še več mehkih oblog in količina zobnega kamna se samo še povečuje.

Zobne obloge, se počasi mineralizirajo in nabirajo nad in pod dlesnijo kot zobni kamen. Mehke in trde zobne obloge povzročajo vnetje dlesni – gingivitis, ki se kaže kot rdeča, otekla in boleča dlesen, ki na dotik pogosto krvavi. Dlje časa trajajoče vnetje dlesni povzroči vnetje parodontalnega ligamenta in obzobne kosti. Tako nastane parodontalna bolezen, ki lahko povzroči trajno izgubo obzobnega tkiva, majavost zoba in v končni fazi njegovo izgubo.  Znanstveno je dokazano, da je parodontalna bolezen tesno povezana z večjo incidenco srčnega infarkta, prezgodnjega poroda, vnetja sklepov, komplikacijami pri sladkorni bolezni.

Trde zobne obloge (zobni kamen) na površini zob in pod robom dlesni odstranimo z ultrasoničnim čistilcem.

Imate zabaravanja zaradi kave, čaja ali cigaret, jih lahko odstranimo s peskanjem. Peskanje zob je higienični postopek, ko zobozdravnik z zelo drobnim prahom, ki ne poškoduje zobne sklenine, skupaj z vodo in pod močnim pritiskom očisti zabarvanje zob. Poseg je neboleč in poteka hitro.

Zobni kamen - zobozdravnik Rijeka Hrvatska

Po peskanju so zobje ponovno za odtenek svetlejši.Ob ustrezni ustni higieni in izogibanju dejavnikov zabarvanja zob so rezultati peskanja vidni do enega leta. Pri pacientih z večjim tveganjem za zobno gnilobo na koncu še naredimo floridni premaz, zaradi katerega sklenina postane bolj odporna na zunanje dejavnike.

Zobni kamen praviloma odstranjujejo brez anestezije, med posegom nas lahko malo skeli. Sami ne moremo odstraniti zobnega kamna, ravno nasprotno, če preveč drgnemo, lahko poškodujemo dlesen.

Dve uri po čiščenju zobnih obloga je treba vzdržati kajenja in toplih napitkov ali hrane, da bi se zobno meso opomoglo.

Profesionalna čiščenje in peskanje zob se izvaja vsakih 6 do 12 mesecev.

Vprašajte zdravnika - zobozdravnika Rijeka

VPRAŠAJTE ZDRAVNIKA

Imate skrbi glede zdravja, funkcionalnosti in estetike Vaših zob? Vse kar Vas zanima vprašajte po elektronski pošti ali pokličite nas!

Garancija na delovnem mestu - zobozdravnik Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Cenik storitev - zobozdravnik-Rijeka

UGODNE CENE

Nimamo skritih stroškov. Pišite nam za individualno ponudbo, ki vam bo najbolj ustrezala!