Zobni implantati

Zobni implantati so umetni nadomestki korenine zoba, ki se vgrajujejo v čeljustno kost, da bi služili kot zamenjava za naravne korenine.

Zobni implantati so umetni nadomestki korenine zoba, ki se vgrajujejo v čeljustno kost, da bi služili kot zamenjava za naravne korenine.

Implantat se sestoji iz titanskega sidrišča v obliki vijaka, ki se vgradi v čeljustno kost na mestu, kjer manjka zob, in dela, na katerega se nanaša krona, most ali ločljivo protetično nadomestilo, z drugimi besedami implantatska suprastruktura.

Idealen kandidat za zobni vsadek je dobrega zdravja in ima ustrezno ustno higieno. Za vsaditev implantatov je potrebna zadostna količina kosti, ki služi za oporo implantatov. Pacient mora imeti tudi zdrava obzobna kiva, brez znakov prisotnosti parodontalne bolezni. Zobni vsadki so trdo zraščeni s kostjo. Po vsdatitvi implantata v kost je potreban določen čas, 3-6 msecev.

Umetni zob, kot ga dobite z implantacijo, je najboljša stvar po zdravih, naravnih zobeh.

Močan in trden, dentalni implantat popolnoma obnovi izgubljeni zob. Njegov videz, občutek in funkcionalnost se lahko primerjajo z naravnim zobom.

Ostale možnosti lahko pripeljejo do propadanja kosti in lahko motijo pri jedi, smejanju, govoru in ostalih vsakodnevnih aktivnostih.

Postopek vgradnje implantata je popolnoma neboleč in zelo hiter. En zobni implantat se kirurško vgradi v samo 15 minutah.

Z zobnimi vsadki rešujemo probleme brezzobih čeljusti, nekaj manjkajočih zob in tudi samo en manjkajoč zob. Tako poznamo implantatno podprte proteze, implantatno podprte mostičke in implantate s prevleko. Ta je lahko kovinsko-keramična ali cirkonij-keramična.

Zobni implantati - zobozdravnik Rijeka

Pred vstavitvijo implantatov je potrebno pozdraviti vse morebitne bolezni zob (npr. karies), obzobnih tkiv (npr. parodontalna bolezen) in sluznic ustne votline. Te bi sicer lahko ogrožale uspešnost in trajnost implantatov. Nato opravimo skrben pegled po katerem se dogovorimo za vrsto in potrebno število zobnih implantatov.

S pravilnim vzdrževanjem, s spoštovanjem vseh navodil in rednim obiskovanjem kontrolnih pregledov, pacient podaljšuje trajnostno dobo zobnega vsadka in nadgradnje za katero pa praktično ni omejitev.

Vprašajte zdravnika - zobozdravnika Rijeka

VPRAŠAJTE ZDRAVNIKA

Imate skrbi glede zdravja, funkcionalnosti in estetike Vaših zob? Vse kar Vas zanima vprašajte po elektronski pošti ali pokličite nas!

Garancija na delovnem mestu - zobozdravnik Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Cenik storitev - zobozdravnik Rijeka

UGODNE CENE

Nimamo skritih stroškov. Pišite nam za individualno ponudbo, ki vam bo najbolj ustrezala!