Zobna proteza

Zobna proteza. V primeru popolne ali delne izgube zob in če fiksna dela niso primerna za razmere v ustih, je protetična rešitev zobna proteza.

S protezami nadomeščamo manjkajoče zobe kadar število, razporeditev ali kvaliteta preostalih zob zobozdravniku ne dopušča izdelave mostičkov in se ne odločimo za implantatno – protetično oskrbo.

Ločimo totalne in delne proteze.

Totalna proteza nadomešča vse zobe v čeljusti ter predstavlja zadovoljivo in poceni rešitev za oskrbo brezzobe čeljusti. Totalna proteza se uporabi, kadar je zgornja ali spodnja čeljust brez zobovja. Zgornjo totalno protezo v ustih drži vakum, spodnjo pa greben, lahko je podprta z raznimi sistemi na implantantih, obziroma na lastnih zobeh nosilcih. Totalna proteza je sestavljena iz akrilatne baze v barvi dlesni in zob, ki so postavljeni v vrsto tako kot pri ozobljenih čeljustih. Baza pokriva celotne alveolarne grebene in celotno nebo.

Zobna proteza- zobozdravnik Rijeka

Kadar ne manjkajo vsi zobje, prisotni zobje pa so postavljeni tako, da mostička ni mogoče narediti, potem lahko naredimo delno protezo. Na protezi so nameščene žične zapone, ki objamejo obstoječi zob na vsaki strani. So lahko izdelane iz akrilata z žično sponko,  ali so lahko ojačene s kovinskim okostjem, v tem primeru gre za wironit delno protezo z lito sponko.

Za izdelavo zobne proteze v naši ordinaciji sta potrebna dva obiska ali več.

Protezo morate čistiti vsaki dan z mehko zobno ščetko in milnico. Če ponoči ne spite s protezo, jo vedno dajte v vodo in je nikoli ne puščajte na suhem, kadar je nimate v ustih.

Vprašajte zdravnika - zobozdravnika Rijeka

VPRAŠAJTE ZDRAVNIKA

Imate skrbi glede zdravja, funkcionalnosti in estetike Vaših zob? Vse kar Vas zanima vprašajte po elektronski pošti ali pokličite nas!

Garancija na delovnem mestu - zobozdravnik Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Cenik storitev - zobozdravnik Rijeka

UGODNE CENE

Nimamo skritih stroškov. Pišite nam za individualno ponudbo, ki vam bo najbolj ustrezala!