Kombinirana zobna protetika

Kombinirana zobna protetika vključuje most, ki je fiksiran na vaše zobe ter skeletno protezo, ki nadomešča manjkajoče zobe.

Včasih zaradi števila in razporeditve preostalih zob ni mogoče izdelati kakovostnega fiksnoprotetičnega izdelka. V kolikor obstajajo kontraindikacije za vgradnjo vsadka in s tem pogoji za izdelavo fiksnoprotetičnega izdelka, obstaja možnost kombinirane zobne protetike. Ta vam omogoča zadovoljivo estetiko in funkcijo zaščite preostalih zob.
Kombinirana zobna protetika vključuje most, ki je fiksiran na vaše zobe ter skeletno protezo, ki nadomešča manjkajoče zobe.

Mostiček je zobno-protetična konstrukcija, imenovana tudi fiksni protetični nadomestek, ki nadomešča manjkajoče zobe v zobni vrzeli. Sestavljajo jih prevleke na obstoječih zobeh (nosilcih) in členi med njimi, ki nadomeščajo manjkajoče zobe.

Kombinirana zobna protetika - protetično delo - Rijeka

So sestavljena iz fiksno cementiranega mostu ali krone in delne wironit proteze, ki so medsebojno povezani z sklepnimi povezavami. Sklepna povezava je retencijski element, ki se nahaja pod zobmi v protezi, torej, neviden od zunaj, zaradi česar so ta dela estetsko zelo sprejemljiva. V naši ordinaciji uporabljamo sklepne povezave, ki zagotavljajo odlično fiksacijo in stabilnost proteze, tako da jih pacienti čutijo kot lastne zobe.

Ker gre za kombinirano fiksno-snemno konstrukcijo, je izdelava zahtevneša. Prednosti fiksno-sneme konstrukcije so udobnejše nošenje proteze, je bolj estetska (niso vidne zapone), bolj enakomerna obremenitev zob nosilcev in boljša žvečna funkcija. Slabosti fiksno-snemne konstrukcije pa, da je potrebno obrusiti zobe nosilce za prevleke, prav tako se ne izognemo resorbciji kosti na brezzobem delu čeljusti in težja popravila v primeru, da je potrebno nadomestiti izgubljen zob.

Vprašajte zdravnika - zobozdravnika Rijeka

VPRAŠAJTE ZDRAVNIKA

Imate skrbi glede zdravja, funkcionalnosti in estetike Vaših zob? Vse kar Vas zanima vprašajte po elektronski pošti ali pokličite nas!

Garancija na delovnem mestu - zobozdravnik Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Cenik storitev - zobozdravnik-Rijeka

UGODNE CENE

Nimamo skritih stroškov. Pišite nam za individualno ponudbo, ki vam bo najbolj ustrezala!