Estetske luske (Veneers)

Estetske luske (porcelanske luske, keramične luske, veneers) so kot papir tanke fasete iz keramike izdelane v zobotehničnem laboratoriju.

Estetske zobne luske (porcelanske luske, keramične luske, veneers) so kot papir tanke fasete iz keramike izdelane v zobotehničnem laboratoriju. Lepimo jih na sprednje, včasih pa tudi na stranske zobe, da bi preobrazili vaš nasmeh. So ena najboljših metod pri doseganju lepšega nasmeha.

Estetske luske - zobozdravnik Rijeka

Luske izberemo kadar?

  • prisotnosti različnih nepravilnosti v zobnem loku, nepravilno razporejeni zobje (asimetrija)

  • lisasto zabarvani zobje,

  • poškodovani, okrušeni ali plombirani zobje

  • imate odkrhane robove zoba

  • imate razmak med zobmi

Priprava za namestitev porcelanske luske zahteva minimalno pripravo sprednjega dela in delno stranskih delov zoba, ki sega na stranske ploskve zob (0.5 mm – najraje primerjamo z debelino kontaktne leče), s čimer poškodujemo minimalni del zoba. Z luskami se tako uspešno prekrijejo nepravilnosti zob. Z lusko lahko spremenimo velikost, obliko in barvo zob in s tem pacientu omogočimo popoln nasmeh.

Namen lusk je predvsem napraviti nasmeh v relativno kratkem času z minimalno invazivno metodo. Bistvo estetske luske je, da naraven zob ostane vitalen, spremenijo pa se njegova oblika, barva in velikost. Luske se danes izdelujejo izključno iz vrhunskih materialov, ki predstavljajo polni porcelan, kar pomeni, da je zob po korekciji transparenten, naravno proseva in daje popolnoma naraven videz.

Luske se priporočajo vsakomur, ki ni zadovoljen s svojim estetskim videzom zob. Zanimanja za luske je vedno več, saj so ljudje vedno bolj osveščeni in vedo, kaj lahko od posega pričakujejo.

Pomembno je vedeti, da se z luskami rešuje zgolj estetski videz zob (oblika, barva, velikost, in podobo), medtem ko se pri pacientih z večjimi anomalijami stanje rešuje z ortodontskimi aparati ali kirurškimi posegi.

Vprašajte zdravnika - zobozdravnika Rijeka

VPRAŠAJTE ZDRAVNIKA

Imate skrbi glede zdravja, funkcionalnosti in estetike Vaših zob? Vse kar Vas zanima vprašajte po elektronski pošti ali pokličite nas!

Garancija na delovnem mestu - zobozdravnik Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Cenik storitev - zobozdravnik Rijeka

UGODNE CENE

Nimamo skritih stroškov. Pišite nam za individualno ponudbo, ki vam bo najbolj ustrezala!