Beljenje zob

Beljenje zob je eden izmed najpogosteje izvajanih zdravljenj v stomatoloških ordinacijah.

Beljenje zob je eden izmed najpogosteje izvajanih zdravljenj v stomatoloških ordinacijah.
Vzrok spremembe barve zob lahko najdemo v genetskih in degenerativnih spremembah, antibiotikih, staranju in tudi v nenehnem uživanju obarvane hrane ter pijače in dodatkov prehrani.
Nepravilno zdravljeni zobje prav tako lahko pripeljejo do neželene spremembe barve zob kot tudi zobje po endodontskih zdravljenjih.

Z beljenjem zob v ordinaciji odstranimo tudi globlja zabarvanja zobne sklenine, pri čemer ne pride do stanjšanja le te. V ta namen uporabljamo belilno sredstvo v obliki hidrogen peroksida. Za pospeševanje sproščanja kisika iz belilnih sredstev in za globlje prodiranje le tega v sklenino in dentin uporabljamo posebne luči.

Študije so pokazale, da belilna sredstva, ki vsebujejo do deset odstotkov karbamid peroksida, ne škodujejo zobni sklenini oziroma jo poškodujejo minimalno. V neki študiji so ugotovili celo, da zobni sklenini bolj kot belilo škodujejo sladke brezalkoholne pijače in sadni sokovi.

Pred zdravljenjem beljenja zob bodemo pregledali vaše zobe in podporna tkiva ter po potrebi iz površine zob očistili zobni kamen.

Beljenje zob - zobozdravnik Rijeka Hrvatska

Postopek

  • Prvi korak je zaščita zobnega mesa s posebnim preparatom, nato pa se na zobe nanese hydrogen peroxid, ki ima naravno lastnost beljenja zob. Postopek beljenja je relativno enostaven v primerjavi z drugimi stomatološkimi storitvami, ki so namenjene izboljšanju videza.
  • Pred beljenjem moramo temeljito očistiti zobe in zobni kamen.
  • Pacientu zaščitimo ustnice in področje ustnic in mehkih tkiv pred zobmi, namestimo sesalec za sesanje sline, zaščitimo dlesen okrog zob s trdo kompozitno maso, ki se strdi pod modro svetlobo in na zobe nanesemo obarvan gel za beljenje.
  • Beljenje poteka od 20 do 45 minut (odvisno od željenega rezultata beljenja), po beljenju gel temeljito speremo, odstranimo zaščito in pacientu priporočamo da deset ur ne je oziroma samo pije

Učinek bo zelo verjetno trajal manj časa, če kadite, ali pogosto jeste in pijete izdelke, ki potemnijo zobe (npr. kava, črno vino, Coca-Cola, temni sokovi), zato se je letem treba izogibati najmanj en teden po zdravljenju.

Vprašajte zdravnika - zobozdravnika Rijeka

VPRAŠAJTE ZDRAVNIKA

Imate skrbi glede zdravja, funkcionalnosti in estetike Vaših zob? Vse kar Vas zanima vprašajte po elektronski pošti ali pokličite nas!

Garancija na delovnem mestu - zobozdravnik Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Cenik storitev - zobozdravnik-Rijeka

UGODNE CENE

Nimamo skritih stroškov. Pišite nam za individualno ponudbo, ki vam bo najbolj ustrezala!